Без съмнение златните обеци са изключително женствен, красив, стилен и класен аксесоар. Те са особено подходящи за дамски рокли и поли, където ще подчертаят тяхната красота и едновременно с това ще акцентират по забележим начин.

Избор на златни обеци

Трябва обаче да сте наясно, че изборът на златни бижута и в частност обеци не е никак лесен и ако той бъде проведен с лека ръка, рискувате да провали цялостния ви външен вид. Именно поради тази причина трябва първо да го сравните с формата на вашето лице, точно както се прави и при прическите, и при грима. Така резултатът ще е наистина ефективен и красив.

Златни обеци за кръгло лице

За представителките на нежния пол, които са с кръгло лице, точно както звездата Салма Хайек, специалистите препоръчват те да заложат на златни бижута с висулка, като също може и такива с квадратна или правоъгълна тясна форма. Важно е да се избягват модели с кръгла форма, като например халки, перли или топчета. В противен случай, те ще ви направят визуално да изглеждате по-закръглени.

Златни обеци за овално лице

В случай, че вашето лице е с овална форма, то значи следва да знаете, че сте абсолютна късметлийка, тъй като почти всички модели златни бижута с висулки ще ви стоят несравнимо. И въпреки това, най-добрите от тях са топчета, халки, перли, като цяло меки форми. Много такива обеци може да видите в колекцията златни обеци СОМАХА. Не особено големи фигури като сълза или квадрат също ще седят много добре на овални лица. Хората с овални лица могат да си позволят да сложат почти всеки акцент на ушите си, дори и най-малките формички се забелязват при прибрана коса.

Златни обеци за лице със сърцевидна форма

За всички дами, чиито лица наподобяват формата на сърце, специалистите са категорични, че са най-подходящи златни бижута с по-широка долна част. Такива са формата на сълза или висулка, които приличат на полилей. Всичко това се прави с цел балансиране на по-тясната част от лицето. Препоръчително е да се ограничават прекалено късите обеци.  Тоест трябва да се изберат такива със средна дължина или направо дълги. Последните няколко години и златните и сребърни обеци в капковидна форма са доста популярни.

Златни обеци за квадратно лице

Важно е да се олекотят ъглите на лицето и затова се препоръчват кръгли златни бижута. Не се препоръчват също квадратни обеци, както и такива с големи ъгли по себе си. В СОМАХА можете да разгледате разнообразни кръгли модели с по-големи или пък по-малки размери. Независимо дали е плътен кръг или просто очертание, моделите са съобразени с последните тенденции в модата.

Златни обеци за триъгълно лице

Целта тук отново е омекотяване на острите черти от лицето и поради тази причина трябва да се заложи на кръгли или овални обеци, които са по самото ухо. Подобни модели има в колекцията златни бижута от СОМАХА. Не се препоръчват дългите нишки, както и синджирестите форми.

Златни обеци за издължено лице

Обеците с релеф са най-практични за тази цел, тъй като те придават по-голяма пълнота на самото лице, а не го издължават. Като цяло най-трудно е да се подбере подходяща форма при издължено лице.

Няколко съвета при избора на златни и сребърни обеци.

Винаги наложете поне едната обеца преди да си закупите чифт. Ако не можете да си я сложите на ухото, само я допрете, за да прецените колко е дълга и коя част на лицето ви подчертава. Хубаво е, когато си избирате златни обеци да си носите и нещо с което да си приберете косата, за да може да ви е по-лесно да се оглеждате. Естествено, това важи само за дамите с по-дълга прическа. Така или иначе, всяко бижу трябва да се покаже, така че поне при първото им слагане, вие със сигурност няма да ги скриете под косата си. Ако си избирате златни обеци за официален повод е хубаво да мерите чифтовете със същата рокля с която възнамерявате да сте или ако не е възможно, поне с подобен тип деколте. Не всички обеци подхождат на всички деколтета. Последният ни съвет е свързан с усмивката, когато пробвате бижу, не забравяйте да се усмихнете, за да откриете дали ефекта на ружа няма да скрие обеците. Освен това златните украшения на СОМАХА изглеждат прекрасно на усмихнати хора.

Обобщена информация
product image
Автор
1star1star1star1star1star
Потребителска оценка
3.5 based on 7 votes
Марка
СОМАХА
Име на продукт
ОБЕЦИ ОТ СОМАХА